Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - حزب حاکم «عوامي ليگ» بنگلادش به رياست «شيخ حَسينه واجد»، نخست وزير اين کشور در انتخابات پارلماني پيروز شد.
اين حزب 151 کرسي و با احزاب ائتلافيش 191 کرسي را بدست آورد که به تنهايي نيز حد نصاب لازم براي تشکيل دولت را کسب کرده است.
براساس گزارش هاي خبري ائتلاف مخالفان دولت به رهبري حزب ناسيوناليست بنگلادش شکست سنگيني را متحمل شده است، به گونه اي که «کمال حسين» رهبر ائتلاف با رد نتايج انتخابات، خواهان برگزاري انتخابات جديد پارلماني در اولين فرصت ممکن در بنگلادش شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


از ديدگاه محافل سياسي مخالف در اين کشور نتايج اعلام شده چندان دور از ذهن هم نبود زيرا دولت «شيخ حسينه» را به مهندسي انتخابات متهم مي کنند.
بازداشت «خالده ضيا» رهبر حزب مخالفان دولت و بيش از ده هزار تن از رهبران مخالفان در سراسر بنگلادش به اتهاماتي همچون فساد مالي از جمله اقدامات دولت داکا براي بدنام کردن مخالفان ارزيابي مي شود، براساس اين ديدگاه کميسيون برگزاري انتخابات نه تنها بي طرفي را در جريان برگزاري انتخابات روز گذشته رعايت نکرده بلکه با جانب داري از عوامي ليگ شرايط را براي پيروزي نامزدهاي آن فراهم کرده است.
«فخرالدين احمد»، کارشناس مسايل سياسي در ارزيابي از اوضاع سياسي بنگلادش که همشهري آنلاين منتشر کرد است گفت، نتيجه اعلام شده براي پنج سال زندگي مردم را تحت تاثير قرار خواهد داد. ما اميدواريم آرامش به کشور باز گردد.
صرف نظر از اينکه در انتخابات سراسري بنگلادش تقلب صورت گرفته است يا نه سوال اصلي اين است، آيا اين انتخابات خواهد توانست به بحران سياسي بيش از يک دهه اين کشور پايان دهد؟
احزاب مخالف با متهم کردن «عوامي ليگ» به تقلب گسترده در انتخابات يک دهه گذشته مشروعيت آن را زير سوال برده و تاکيد کرده است، با«شيخ حسينه» همکاري نخواهد کرد.
وي نيز با زنداني کردن «خالده ضيا» مهمترين رقيب خود در صحنه سياسي بنگلادش که از دهه نود قدرت ميان آنها دست به دست شده است نشان داد، که بيشتر به حمايت‌هاي نظامي و امنيتي داخلي و همچنين کشور هند متکي است و چندان توجهي به ميزان مشروعيت دولت خود ندارد.
«واليور رحمان» کارشناس مسايل سياسي در بنگلادش در ارزيابي از شرايط اين کشور که رسانه آن را منتشر کردند معتقد است، دولت وظيفه بسيار سختي براي بهبود وضعيت زندگي ميليون‌ها بنگلادشي دارد.
قريب به 45 درصد از مردم بنگلادش زير خط فقر زندگي مي‌کنند و بايد به بحران سياسي پايان داد.
از ديدگاه محافل سياسي در بنگلادش انتخابات 30 دسامبر با توجه به اعتراض هاي گسترده به نتايج اعلام شده نه تنها به حل بحران سياسي اين کشور کمک نمي کند بلکه مي تواند آنرا شعله ورتر کند.
اين بدان معنا است، مشکلات بنگلادش که حل آنها نياز به همکاري احزاب مخالف است همچنان لاينحل باقي خواهد ماند.
با توجه به اينکه کميسيون انتخابات بنگلادش مانع از شرکت نامزدهاي اسلامگرا در انتخابات شد مي توان گفت، پارلماني که قرار است از سوي «عوامي ليگ» تشکيل شود کاملا سکولار خواهد بود و اين مي تواند موجب تقويت جريان‌هاي سکولار در بنگلادش شود، که در سالهاي اخير مشکلاتي را در عرصه رسانه اي و فرهنگي براي اين کشور ايجاد کردند. 139/118
نويسنده: مجيد وقاري
کليدواژه بنگلادش

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۹۰۶۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمان بندی انتخابات عضویت در کمیسیون فراقوه‌ای احزاب اعلام شد

دبیرخانه کمیسیون ماده ۱۰ احزاب زمانبندی انتخابات دبیران کل احزاب برای عضویت در کمیسیون فراقوه‌ای احزاب را اعلام کرد. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم، دبیرخانه کمیسیون ماده 10 قانون نحوه فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی در اطلاعیه شماره یک، برنامه زمان‌بندی انتخابات دبیران کل احزاب ملی و استانی را برای عضویت در کمیسیون فرا قوه‌ای احزاب اعلام کرد.

متن اطلاعیه به شرح زیر است:

به استناد بند (3) و تبصره (3) ماده (10) قانون نحوه فعالیت احزاب وگروه‌های سیاسی مصوب 1394 مجلس شورای اسلامی و بر اساس مصوبه جلسه 1403/1/28 کمیسیون فرا قوه ای احزاب مبنی بر انتخاب هیأت نظارت بر انتخابات نمایندگان احزاب ملی و استانی برای حضور در کمیسیون و تعیین تاریخ برگزاری انتخابات، بدین وسیله از دبیران کل احزاب ملی  و استانی جهت شرکت در انتخابات  دعوت می شود.

برنامه زمان‌بندی انتخابات مذکور مستند به قانون، دستورالعمل مربوط و رویه حقوقی به شرح زیر است:

دبیران کل داوطلب می توانند به مدت پنج روز از روز یکشنبه 1403/2/9 تا روز پنجشنبه 1403/2/13 با مراجعه سکوی وزارت کشور یا مراجعه حضوری به اداره کل سیاسی وزارت کشور نام نویسی اقدام کنند.

بررسی و اعلام نظرهیأت نظارت در خصوص داوطلبان از روز شنبه 1403/2/22 تا روز چهار شنبه 1403/2/26 انجام و اسامی نامزدها در سکوی اطلاع رسانی وزارت کشور منتشر خواهد شد.

معترضان نسبت به تصمیمات هیأت نظارت 2روز فرصت دارند تا از روز شنبه 1403/2/29 تا روز یکشنبه 1403/2/30 اعتراض خود را ثبت کنند.

کمیسیون احزاب ظرف مدت 48 ساعت از روز دوشنبه 1403/2/31 تا روز سه شنبه 1403/3/1به اعتراضات رسیدگی و نتیجه نهایی را به هیأت نظارت اعلام می‌کند.

انتخابات روز پنج شنبه 1403/3/10 (انتخابات احزاب ملی راس ساعت 09:00 صبح و انتخابات احزاب استانی رأس ساعت 14:00 بعدازظهر) در محل وزارت کشور برگزار خواهد شد.

هیات نظارت از تاریخ برگزاری انتخابات به مدت سه روز در خصوص شکایات واصله رسیدگی و اعلام نظر می‌کند.

دیگر خبرها

  • موج گرمای کم‌ سابقه در آسیا و تعطیلی مدارس
  • ضرورت همدلی بین شوراها برای رفع مشکلات مردم
  • زمان بندی انتخابات عضویت در کمیسیون فراقوه‌ای احزاب اعلام شد
  • اخبار سیاسی ۸ اردیبهشت؛ رقابت‌ها برای ریاست مجلس/تحلیل‌ها از خیزش دانشجویان آمریکایی
  • هروی: حاکمیت باید در انتخابات ۱۴۰۴ اندکی نرمش نشان دهد /برای حل مشکلات اقتصادی، درهای کشور برای تعامل با بیرون باز شود
  • ۴ فهرست در دور دوم انتخابات مجلس با هم رقابت می‌کنند
  • پیش‌بینی مرتضی افقه از تاثیر انتخابات آمریکا بر بازار ارز/ منتظر این تغییر باشید
  • ال نینو و موج گرما آسیا را سوزانده است
  • موج گرما صد‌ها میلیون نفر را می‌سوزاند!
  • کاشی، استاد دانشگاه: این تحلیل که جز خشونت راهی نمانده ایران را به کجا می برد؟ این وضعیت همه را می ترساند/ جامعه دارد خودش را به نحو تازه ای، تعریف می کند/ ما در یک نقطه آغاز قرار داریم؛ این نقطه آغاز به مراتب رادیکال تر و مهم تر از عصر مشروطه است